Historiek


Geert Bossaert richtte zijn eigen bureau op midden de jaren '90,
na de studie tuin- en landschapsarchitectuur te Melle en lesgever in de VABI te Roeselare.
Eind de jaren '90 werd Geert Bossaert gastdocent en stond aan de voet van de oprichting afdeling groenmanagement te Roeselare.

In '98 werd de studie Stedenbouw en Ruimtelijke ordening, C.T.L., te Gent met onderscheiding voleindigd en was dit de stap om personeel aan te werven.

Vanuit private tuinen is er geƫvolueerd naar vooral landschappelijkere projecten op grotere schaal. We zijn gegroeid vanuit beheerplannen, waaronder Kasteelpark 'De Lovie' ons proefstuk geworden is.
Dit was dan ook de stapsteen naar onze specialisatie in kasteelparken.

Vooral projecten met een sterke historische en landschappelijke context zijn onze specialisatie geworden in combinatie met een haalbaar beheer en binnen de vooropgestelde budgetten.
In het kader van de 100 jarige herdenking van WO 1 hebben wij de kans gekregen vele projecten te realiseren die binnen onze stijl liggen zoals de tuin van Talbot House te Poperinge,
omgeving onthaal -en interpretatiecentrum Lyssenthoek te Poperinge, restauratie van de Duitse militaire begraafplaats te Hooglede, museumtuin te Zonnebeke, ...

Op regelmatige basis wordt er samengewerkt met architecten om gebouwen en omgeving perfect op elkaar te laten aansluiten om een nog mooier verhaal te vormen.

Ondertussen reiken onze disciplines tot alle sectoren, van scholengroepen, woon-en zorgcentra, zwembadomgeving, provinciedomeinen, bedrijventerreinen, omgeving kantoorgebouwen, ....
Ook private tuinen zowel klein, groot, strak of landschappelijk liggen in ons werkveld en worden tot in de kleinste details verzorgd.